Verscheidene gebruikers van Apples nieuwe 27-inch iMac worden geplaagd door problemen met de hardware wat ervoor kan zorgen dat Flash-content stotterend wordt afgespeeld op de nieuwe desktop-computers.

Inmiddels bevat het discussieforum van Apple al een tweetal topics waarin teleurgestelde gebruikers hun problemen melden. Volgens hen wordt de Flash-content niet alleen stotterend afgespeeld, maar stijgt ook het CPU-gebruik van het systeem naar abnormale hoogten. Momenteel is echter onduidelijk waardoor het probleem exact veroorzaakt wordt, al doen daarover wel allerlei theorieën de ronde. Opvallend is dat Flash-materiaal in Windows 7 onder Apples Boot Camp-technologie (om Windows op een Mac te draaien) wel correct wordt afgespeeld.

Verschillende gebruikers menen dat het aan de Flashplayer-software op Mac OS X ligt, omdat deze in het taakbeheer van Mac OS X meer geheugen gebruikt dan normaal is en omdat ook het CPU-gebruik van het proces veel hoger is dan normaal. Qua hardware kan de 27-inch iMac voorzien worden van een ATI Radeon HD 4670- of HD 4850-grafische kaart, en een 3.06 GHz Intel Core 2 Duo-, 2.66 GHz Intel Core i5 quadcore- of een 2.8 GHz Intel Core i7 quadcoreprocessor. Onderstaande video geeft een duidelijker beeld van het probleem.

Vooralsnog zijn er dan ook enkel tijdelijke oplossingen aangedragen, een definitieve oplossing voor het probleem moet of van Apple of van Adobe komen, dat de Flashplayer-software ontwikkeld. In sommige gevallen lijkt een herstart van de computer te helpen, weer anderen melden dat gebruik van de ClicktoFlash-plugin een uitkomst biedt omdat deze het standaard laden van Flash-content voorkomt en vervolgens rendert middels HTML5.

Problemen met Flash in Mac OS X zijn niet nieuw. Kort na de lancering van Mac OS X Snow Leopard bleek dat de retailversie van het besturingssysteem geleverd werd met een verouderde versie van de Flashplayer-software. Deze bleek tevens een lek te bevatten. Adobe raadde gebruikers aan hun software bij te werken en Apple werkte de software eveneens bij in zijn eerste onderhoudsupdate voor het nieuwe besturingssysteem.