1 min

Een recente firmware-update voor de Surface Duo en Duo 2-smartphones heeft niet echt goed gewerkt. De telefoons rebooten willekeurig of starten niet helemaal correct op. De techgigant onderzoekt het probleem.

De recente May 2023 firmware-update voor de Surface Duo en Duo 2-smartphones van de techgigant heeft gebruikers veel problemen gegeven, blijkt uit reacties op Reddit en Twitter. Volgens de eindgebruikers starten de smartphones na de update willekeurig een reboot-proces of starten niet helemaal correct op.

Na het ongevraagd opstarten vraagt het device vervolgens om een factory reset. Een tijdelijke fix voor het probleem is het device regelmatig opnieuw op te starten totdat het opstartproces goed is voltooid.

Microsoft heeft inmiddels erkend dat er problemen zijn met de firmware-update voor de Surface Duo-smartphones, maar geeft aan deze nog te onderzoeken.

Onrust rondom Surface Duo-smartphones

Volgens ingewijden is het al langer onrustig rondom de Microsoft Surface Duo-smartphones. De techgigant heeft nieuwe plannen hiervoor aangekondigd, zoals het schrappen van een nieuwe Surface Duo-smartphone met twee schermen.

Deze moest dit jaar het levenslicht zien, maar er wordt nu gewerkt aan een opvouwbare Surface Duo-smartphone met een enkel scherm. De opvouwbare Surface Duo moet volgend jaar uitkomen.

Daarnaast werden veel medewerkers aan de Surface Duo-smartphone naar een ander op Android gebaseerd project verplaatst. Microsoft gaat Android 13 niet op de smartphone zetten, maar focussen op Android 14.

Lees ook: Microsoft vernieuwt Surface Duo ontwikkelkit