1 min Applications

Microsoft vernieuwt Surface Duo ontwikkelkit

Microsoft vernieuwt Surface Duo ontwikkelkit

Microsoft heeft onlangs een nieuwe release gepresenteerd van zijn applicatie-ontwikkelkit voor de Surface Duo, een smartphone met twee schermen. De Surface Duo Design Kit 2.2 helpt ontwikkelaars bij het maken van applicaties voor dubbele schermen.

De Surface Duo Design Kit is een verzameling van ontwerppatronen, guidelines en componenten voor het ontwikkelen van dual screen-applicaties. Met de nieuwe release krijgt de ontwikkelomgeving nieuwe functionaliteit voor verschillende toepassingen.

Toegevoegde functionaliteit

In versie 2.2 is onder meer een update toegevoegd voor device frame-dimensies en nieuwe componentvarianten. Device frames zijn nuttig voor het maken van prototypes van applicaties en het delen van in-app screenshots. Door de update laten dergelijke screenshots nauwkeuriger zien hoe een applicatie er op een echt device uitziet.

Componenten

De componenten-library omvat nu ook varianten voor de Surface Duo 2. Daarnaast helpt het Figma set feature-component bij het vinden van het het specifieke model, thema, type en de oriëntatie die ontwikkelaars willen gebruiken. De nieuwste versie van de ontwikkelkit voor de Surface Duo is per direct beschikbaar.

Tip: Retailer lekt nieuwe Surface Laptop Go met indrukwekkende CPU