In samenwerking met de makers van OpenOffice.org is WarMouse met een nieuwe muis op de proppen gekomen. Een muis, volledig gericht op het werken met OpenOffice.org. De muis wisselt voor ongeveer vijftig euro van eigenaar.

OpenOffice.org is een bekende gratis office-suite. De office-versie, die hevig concurreert met Microsoft Office, biedt eigenlijk dezelfde functionaliteit als de office-versie van Microsoft. OpenOffice.org werkt op dit moment aan een nieuwe interface, die de versie weer naar een volgend niveau moet tillen. De suite is gratis te downloaden en heeft een heel grote community achter zich die gratis hulp en ondersteuning aanbiedt.

De nieuwe muis heeft achttien knoppen, welke allemaal geconfigureerd kunnen worden. Standaard zijn er een aantal vaste keybindings beschikbaar voor bijvoorbeeld Writer (Word) en Calc (Excel). De keybindings kunnen echter aangepast worden en zo bijvoorbeeld aan een macro gekoppeld worden. Ook is het mogelijk om ze aan functie te koppelen, waardoor werken met de tekstverwerker nog nooit zo gemakkelijk is geweest. Zo claimt althans het persbericht.


De software om de boel in te stellen wordt open-source beschikbaar in het eerste kwartaal van 2010. De muis kan overigens samenwerken met meer applicaties, maar is vooral ontworpen voor OpenOffice.org. De muis draagt ook dit logo. John McCreesh, marketing-manager bij OpenOffice.org: "De OOMouse is een mooie uitbreiding voor het bureau van een OpenOffice.org-gebruiker. Er is nauw samengewerkt met het team achter OpenOffice.org om een goede gebruikerservaring af te geven. De prototypes beloven veel goeds en ik kan niet wachten tot ik de definitieve versie in mijn handen heb."

"Je kan veel meer met deze muis, dan op het eerste gezicht duidelijk wordt," aldus ontwerper van de muis Theodore Beale. "Je kan bijvoorbeeld applicaties starten, browsers sluiten en dit allemaal met dezelfde knoppen. In de Office-suite kan je elke functie die beschikbaar is eraan koppelen, zelfs macro’s zijn ondersteunt. Daarnaast is de muis bijzonder handig, door zijn vele knoppen, in bijvoorbeeld spelletjes als World of Warcraft."