1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung is altijd al een merk geweest dat graag ondenkbare combinaties maakt, ditmaal combineert het Wi-Fi met een digitale camera.

De CL80 van Samsung zou eigenlijk op de CES beurs van 2010 getoond worden, maar de specificaties van de CL80 camera lekten op de website van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant. Deze is inmiddels al weer offline gehaald.


De camera bevat een 14 megapixel CCD-sensor met dubbele beeldstabilizatie en 7x optische zoom. Ook opvallend is dat de camera gebruikt maakt van een 3,7 inch groot AMOLED-touchscreen, groter dan het scherm van de iPhone dus. De ISO waarde is maximaal 4800 en bij fotografie op 3 mega-pixels zelfs 6400. Het meest bijzondere aan de camera is dat het apparaat beschikt over Wi-Fi-functionaliteit. Hiermee kunnen gemakkelijk foto’s worden geüpload naar socialenetwerksites zoals Picasa, Flickr en YouTube. De Wi-Fi-functionaliteit zou slechts één nadeel met zich mee brengen en dat is dat de camera, zonder set-up via pc, niet in staat is verbinding te maken met beveiligde Wi-Fi-netwerken.


Verder zal de camara in staat zijn om 720p-video op te nemen met 30 frames per seconde. De camera beschikt over een USB en HDMI poort en wordt geleverd met een 1100Mah-accu.