Samsung heeft een variant op de Galaxy Camera aangekondigd. Het product dat mogelijk een revolutie op de camera-markt teweeg gaat brengen combineert elementen van smartphones en digitale camera’s, maar komt gepaard met een hoog prijskaartje. Met de komst van een variant zonder 3G/4G-verbinding aan boord kan dat nadeel enigszins weggenomen worden.

De Samsung Galaxy Camera (review) heeft op het moment van schrijven een prijskaartje van zon 440 euro en voor een digitale camera is dat natuurlijk een vrij hoge prijs. Dat nadeel wil het Koreaanse bedrijf aanpakken door de 3G/4G-module uit het apparaat te verwijderen. In plaats van die module krijgt de camera wel de beschikking over dual-band WiFi. Natuurlijk heeft deze variant dan wel als nadeel dat foto’s niet vanaf elke locatie direct verzonden worden naar Dropbox, Facebook of Instagram, wat één van de onderscheidende aspecten van de camera is.

De Samsung Galaxy Camera wordt aangestuurd door Android 4.1 Jelly Bean en heeft een aanraakgevoelig scherm van 4,8 inch aan boord. De camera is verder voorzien van een quad-core processor en een lens met een maximale resolutie van 16,3 megapixel.

Het is nog onduidelijk of de Galaxy Camera met WiFi naar Europa komt, een Europese prijs is dan ook niet bekend gemaakt.