LG Display wil door het uitbrengen van eigen e-readerschermen een positie werven op de groeiende markt voor e-readerapparatuur. Voor dit plan heeft LG Display twee contracten gesloten met toeleveranciers van deze technologie. De overeenkomst van de bedrijven is dat ze beide dochters van het Taiwanese Prime View International (PVI) zijn.

Het Amerikaanse E-Ink zal zorgen voor de levering van de e-paper-technologie, terwijl Hydis Technology zorg zal dragen voor de schermeneenheden. Hiervoor heeft LG Display een belang genomen in Hydis. Hydis en LG Display zullen verplicht elkaars producten moeten gaan afnemen. Hydis en E-Ink zijn beide dochterondernemingen van Prime View International (PVI), waar LG Display ook een klein belang in heeft genomen.

Het grote verschil tussen een LCD-scherm en een e-reader-scherm is dat het e-reader-scherm geen verlichting nodig heeft. De tekst is zichtbaar tegen een witte reflecterende achtergrond. Op dit moment levert Prime View International (PVI) al schermen voor de Amazon Kindle en de e-reader van Sony. Deze twee apparaten zijn al goed voor tweederde van de e-readermarkt, maar volgens Kwon Youngsoo van LG Display is het voor de ontwikkeling van de markt beter als er meerder partijen actief zijn.

Op dit moment hebben de Taiwanese bedrijven AU Optronics en Chi Mei Optoelectronics naast PVI het grootste marktaandeel op de markt voor e-readerscherment. Onlangs sloot Chi Mei Optoelectronics nog een vergelijkbare overeenkomst met PVI. Hierbij investeerde AU Optronics al in SiPix Imaging, een bedrijf dat een vergelijkbare technologie heeft als E-ink.