Samsung heeft haar nieuwste generatie LED-TV’s onthult. De high-end LED-TV’s kunnen beelden in 3D weergeven omdat de TV’s beschikken over een ingebouwde 3D-processor. Ook zouden de televisies 2D-televisie-uitzendingen in 3D kunnen laten zien.

Wanneer we Samsung moeten geloven zouden de LED-TV’s uit de 7000, 8000 en 9000 serie zorgen voor een intense 3D-kijkervaring. Dit door de ingebouwde 3D-processor en de 3D-emitter. Doordat de processor over een auto-conversietechnologie bevat die 2D-beelden kan omzetten naar 3D, kunnen ook de 2D-televisie-uitzendingen in 3D worden gekeken.


Samsung werkt ook op het moment samen met DreamWorks Animation SKG en Technicolor aan een compleet 3D-aanbod van TV’s, Blu-ray spelers en Blu-ray discs.

Ook op de CES heeft Samsung zichzelf laten zien, zo heeft Samsung met de LED-TV uit haar 9000 serie een award gewonnen. Deze dunste geïntegreerde LED-TV ontving hiervoor de Best Of CES Innovations award. Samsung wil hiermee de nieuwe standaard gaan neerzetten op het gebied van indrukwekkende beeldkwaliteit, interactiviteit en connectiviteit voor TV’s.


Met deze nieuwste 9000 serie LED-TV’s kun je een TV-uitzending op de touchscreen afstandbediening bekijken en selecteren, terwijl je nog op de televisie een Blu-ray afspeelt. Verder kun je met de 9000 serie via DLNA draadloos media streamen vanaf je PC op je televisie.

Ook de andere LED-TV’s bieden verschillende entertainment opties. Zo biedt de touchscreen-afstandsbediening een kleurendisplay en een QWERTY toetsenbord. Naast de televisie kan deze afstandbediening ook aan worden gesloten op je PC, camera en telefoon. Alle LED-TV’s boven de 6500 serie bevatten de vernieuwde internet@TV contentservice. Met deze service kun je Yahoo widgets en nieuwe Samsung Apps downloaden en bekijken terwijl je televisie kijkt. Samsung gaat vanaf april ook een nieuwe internetdiensten aanbieden, waarmee je nog meer opties krijgt op het gebied van infotainment en entertainment.

Samsung heeft in 2009 wereldwijd meer dan 2,5 miljoen LED-TV’s verkocht en verwacht in 2010 tien miljoen LED-TV’s te gaan verkopen. De LED-TV’s zullen in zeven productseries worden aangeboden in groottes van 32 tot 65 inch. De LED-TV’s zijn in Nederland vanaf eind maart beschikbaar.