De vraag naar CompactFlash-kaarten wordt steeds groter, en de vraag naar meer opslag neemt ook toe, aangezien sommige spiegelreflexcamera’s tegenwoordig met een 1080p videofunctie worden uitgerust, en het aantal megapixels steeds verder stijgt.

Silicon Power weet aan die verwachting te voldoen, ze introduceren namelijk een 128 GB CompactFlash-kaart met het 400x label.
De CompactFlash-kaart ondersteunt schrijfsnelheden tot maximaal 90 MB/s, wat genoeg moet zijn voor high-end spiegelreflex toestellen.
De kaart zorgt dus voor supersnelle opslag, en zorgt dus ook door de hoge capaciteit zodat je slechts één kaart nodig hebt.


Ook ondersteunt de kaart ECC-functionaliteit, oftewel "Error Checking Code" die dataverlies en corrupte bestanden moet voorkomen. De kaart komt in verschillende groottes variërend van 8 GB tot 256 GB. Momenteel is de grootste geheugenkaart in handen van Corsair, met 64 GB. Deze kost maar liefst 530 euro, en dat is ook de prijsklasse waarin we deze nieuwe geheugenkaart mogen ontvangen.