min

Tags in dit artikel

Sony heeft met zijn Microvault één van de kleinste USB sticks ter wereld in handen, Verbatim probeert daar nu in mee te komen.

De kleurvolle, kleine USB-sticks van Verbatim zullen leverbaar worden in geel, groen, roze, oranje en blauw. De "Store ‘n’ Go Micro USB" zoals Verbatim ze noemt, zijn 30 mm lang, 12 mm breed en slechts 2 mm dik.
De kleine USB-sticks zullen makkelijk aan een sleutelbos te dragen zijn en wegen slechts 1,2 gram.


De drives zijn uitgerust met de SiP technologie, oftewel "System-in-package" technologie. Deze zorgt ervoor dat de drive bestand is tegen water, stof en statische ladingen.
"Zo is de drive heel klein, met een grote opslag capaciteit. Zo kan ik de drive overal gebruiken, zonder er bij na te denken de stick te verliezen of te beschadigen." aldus Hans Christoph Kaiser, de Business Development Manager Flash & USB Memory bij Verbatim EUMEA.


De opslagcapaciteiten variëren van 2, 4, 8 en 16GB opslag. Respectievelijk geprijsd voor 9 euro, 15 euro, 23 euro en 40 euro voor het 16GB model. Verbatim heeft ook aangekondigd dat er spoedig een 32GB model toegevoegd zal worden aan het assortiment.