2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Texas Instruments heeft een chip ontwikkeld die diverse technologieën weet te combineren in één chip. De chip biedt BlueTooth-, WiFi-, GPS-, en FM-verbindingen. Door deze ontwikkeling moeten de kosten om deze verbindingen in een mobieltje te krijgen dalen met ongeveer dertig procent.

Het was tot nu toe nog niet mogelijk om al deze verbindingen door één chip te laten regelen, maar daar is nu verandering ingekomen door Texas Instruments. Het bedrijf, dat ook rekenmachines maakt en nog meer verschillende soorten chips produceert, laat de technieken volgende week zien op de Mobile World Conference. Hier zullen twee prototypes aanwezig zijn om te laten zien hoe het werkt.

De chip, die gebakken is op 65 nanometer, draagt de naam WiLink 7. De chip zorgt ervoor dat fabrikanten ongeveer tot dertig procent aan kosten kunnen besparen en er hoeft veel minder ruimte ingelast te worden voor de technieken. Die besparing kan leiden tot ongeveer vijftig procent. Ook is het uiteraard gunstig voor de batterij, er hoeft nu maar één chip aangestuurd te worden. Welke verbeteringen consumenten gaan ervaren is nog niet duidelijk, omdat de chips nog niet op mobiele telefoons zijn geplaatst.


"We zijn het eerste bedrijf dat GPS, WLAN, Bluetooth en FM-technieken weet te combineren op één chip. We zijn dan ook erg enthousiast om deze ontwikkelingen, op een moeilijk vlak, te delen," aldus Haviv Ilan, manager op de wireless connectivity-divisie van TI. "Deze innovatie zorgt ervoor dat onze positie in de markt nog beter komt te liggen. Doordat alle vier de technieken tegelijk gebruikt kunnen worden, zullen consumenten een compleet andere gebruikerservaring gaan beleven."