1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Synology staat ook op de CeBIT, die gisteren van start is gegaan, om hun nieuwe systeemfirmware te demonstreren: DiskStation Manager 2.3. Hiernaast laten ze ook hun nieuwe line-up van DiskStations zien. Onze aandacht werd gevestigd op het verschil tussen de DS410 en de nieuwe DS410+.

Het voornaamste verschil tussen deze twee apparaten is dat de DS410 een enkele ARM-processor heeft, terwijl de DS410+ een ATOM Dual-Core heeft. Dit moet het apparaat een stuk sneller maken dan de ‘standaard’-editie.


De DS410

Verder heeft de DS410+ 1 GB aan RAM-geheugen en is dit te verhogen naar 3 GB, tweemaal zoveel als zijn voorganger, die maar 512 MB heeft.
Ook kunnen meer gebruikers de NAS tegelijk gebruiken. De NAS is voorzien van AES-encryptie om de gegevens te versleutelen.


De DS410+

Qua in- en uitgangen zijn de NAS’en onderling gelijk, ze hebben allebei twee USB-poorten, een eSATA-poort en een Gigabit LAN. Er werd ons toegezegd dat Synology momenteel bezig is een WiFi-dongle te ontwikkelen voor al hun producten.


rechts de DS410, links de DS410+

Ook komt Synology in het derde kwartaal met een grote update, waaronder DSCam. Dat is software die onderdeel wordt van de DiskStation Manager. Hiermee kan je dan camera’s bedienen, er wordt een iPhone-plugin ontwikkeld.