2min

Tags in dit artikel

, ,

Cooler Master heeft een aantal nieuwe voedingen uitgebracht in de GX- en Silent Pro Gold-serie. De Silent Pro voedingen hebben, dankzij een aantal innovatieve oplossingen en patenten, het 80-plus Gold certificaat gekregen.

Cooler Master GX-serie.

De nieuwe GX-serie van Cooler Master bestaat uit drie verschillende voedingen, ze gaan verkocht worden in een 550W-, 650W- en 750W-versie. Doordat Cooler Master de effici├źntie van deze voedingen hoog wilde houden, heeft het bedrijf er deze keer voor gekozen de voedingen niet modulair te maken. Daardoor treedt er geen energieverlies op tussen de koppelingen van de kabels.

750 watt versie van de GX-serie.

Cooler Master Silent Pro Gold-serie.

De Silent Pro Gold-serie is de high-end-variant van de 80-plus gold gecertificeerde voedingen, deze zijn binnenkort verkrijgbaar in een 600W-, 800W-, 1000W en 1200W-variant. In tegenstelling tot de voedingen uit de GX-serie zijn de nieuwe Silent Pro Gold-voedingen wel modulair. Om energieverlies zoveel mogelijk te beperken zijn er hoogwaardige materialen toegepast.


De 1200W-versie van de Silent Pro Gold-serie


De 1200W-versie van de Silent Pro Gold-serie

De innovaties bij Cooler Master

Bij de Silent Pro Gold-serie is gebruik gemaakt van drie nieuwe patenten, aldus de vertegenwoordiger van Cooler Master. Het eerste patent rust op de L-vorm van de heatsinks. Door deze vorm kan er een maximale koeling worden bereikt, omdat de airflow van de ventilator daar overheen blaast. Het tweede patent betreft simpel gezegd een optimale plaatsing van de componenten, waardoor de lijnen tussen de componenten klein zijn. Hierdoor treedt er weinig energieverlies op. Als laatste heeft Cooler Master een patent op de techniek waarbij de condensatoren direct contact maken met de heatsinks, zodat de warmte snel kan worden afgevoerd. Deze drie ontwikkelingen hebben onder andere gezorgd voor de 80-plus rating van deze voedingen.