2min

Volgens geruchten zou er binnenkort weleens een dual GTX470-kaart op de markt kunnen komen. Zo blijkt op de Computex 2010 beurs dat de fabrikant Galaxy ergens mee bezig is.

Deze kaart herbergt twee van de complexe GF100 GPU-chips op één enkele printplaat oftewel PCB. Doordat deze zo complex is, was iedereen bang, mede door het stroomverbruik van één enkele GF100-chip, dat een kaart met 2 chips nooit zo uitkomen. De mensen van Galaxy Tech zitten blijkbaar toch achter de ontwerptafel en hebben dit prototype al kunnen showcasen op de Computex beurs. Het zou om een dual-GTX470-kaart gaan dat doet vermoeden dat we dan toch 2 chips gaan zien met elk 448 shader units (oftewel CUDA cores zoals NVidia het noemt).


Hij zou om en bij de 30,48 centimeter lang zijn en maakt gebruik van twee 8-pin PCI-Express-connectors. Op de achterkant vinden we dan weer drie dual link DVI-poorten.
Op de foto’s is ook te zien dat er 8 stroom fases plus 2 apart liggen. Hieruit kan worden uitgemaakt dat elke chip 4 fases krijgt, waarbij het geheugen het moet stellen met 1 fase. Alsook zien we de bekende NF200 chip die het mogelijk maakt om de kaarten nog eens afzonderlijk in SLI te plaatsen en zo gebruik te maken van maar liefst 4 GPU’s.


De kaart neemt tevens 2 PCI-sloten in beslag, maar uit het rooster te zien waar een kaart normaal de warmte dumpt kan worden afgeleid dat er gebruikgemaakt gaat worden van een grote koeloplossing die mogelijk 3 PCI-sloten in beslag gaat nemen. Dit is echter ook niet verrassend bij Galaxy.

Hier zijn nog enkele foto’s:

Verdere specificaties blijven nog onbekend.