Galaxy heeft tijdens de Computex-beurs in Tapei, Japan twee van zijn nieuwste creaties getoond. Op de stand van Galaxy waren twee toch wel bijzondere videokaarten te bewonderen.

Eerder berichtte we al over de dual-GPU GTX470-kaart van Galaxy. Op de stand van Galaxy wordt echter ook nog andere videokaart getoond, vergelijkbaar aan EVGA’s GTX275 Co-op edition kaart. Galaxy laat namelijk zien dat één GPU voor het grafische rekenwerk en één GPU voor de Physx-rendering helemaal geen slecht idee is.

De kaart die twee chips herbergt onder één PCB, maakt voor het zware rekenwerk gebruik van de nieuwe GF100-chip zoals deze ook wordt toegepast in de GTX470-kaart, met 448 shader-units. Voor de Physx berekeningen is er een extra GeForce GT240-chip gebruikt. De twee 40nm GPU’s maken gebruik van een NF200 SLI-switch die ervoor zorgt dat de twee chips aangestuurd kunnen worden via één PCI-Express verbinding.
De GTX470 GPU zal beschikken over 1280 MB GDDR5-geheugen, terwijl de 96 shader-units tellende GT240-chip het moet stellen met 512 MB eigen geheugen. De Dual-chip kaart heeft een 6-pins en een 8-pins stroomconnector om van stroom voorzien te worden.

Galaxy heeft geen uitspraken gedaan over het kostenplaatje en releasedates.

Links de grote GF100 chip, rechts de veel kleinere GT215 chip, daaronder de NF200 chip van nVidia.

Daarnaast toonde Galaxy ook een bijzondere GTX480-videokaart die gebruikt maakt van de ‘Vapor-Chamber’ koeltechniek. De kaart maakt gebruik van meerdere ‘kamers’ waar de warme lucht in opgeslagen kan worden. Door deze techniek zijn er onder de grote kap meerdere warmtekamers aanwezig, wat zou moeten zorgen voor een algemeen lagere temperatuur.

Door het doorzichtig blauwe plastic is al een groot aantal heatpipes te zien, hoeveel dit er exact zijn is onbekend. De GTX480-videokaart krijgt uiteraard de beschikking over 480 shader-units, 1536MB GDDR5-geheugen welk via een 384-bits brede geheugenbus aangesproken kan worden. Daarnaast beschikt de kaart over een tweetal dual-link DVI-aansluitingen en een HDMI-poort.