min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens de Taiwanese nieuwsite DigiTimes is Apple zich aan het voorbereiden op een enorme vraag naar de iPad deze zomer. Eind juli zal de iPad gelanceerd worden in onder meer Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk en Ierland.

Analisten hebben berekend hoeveel iPads er per maand geproduceerd worden door Apple. Dit doen ze door de orders van Apple bij componentenleveranciers bij elkaar op te tellen, deze maand zou Apple 2,4 miljoen iPads laten produceren. Naar verwachting zal die productiehoeveelheid ook in de komende maanden minstens zo hoog liggen. Dit zou betekenen dat er veel meer iPads op de markt worden gezet dan marktonderzoekers voorspeld hebben. Wat een dergelijke grote afzet van iPads gaat doen met het marktaandeel van netbooks blijft vooralsnog giswerk.

Eerder maakte Apple al bekend dat het twee miljoen iPads had verkocht in de eerste zestig dagen. Na de introductie van de tablet in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japen, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk liep de verkoop op tot 3 miljoen stuks binnen 80 dagen.