1 min

Paul Allen heeft afgelopen donderdag gezegd dat hij het merendeel van zijn fortuin zal weggeven om het welzijn van de mensheid te verbeteren.

De aankondiging van de mede-oprichten van Microsoft Corp. zijn het gevolg van een recente oproep van zijn voormalige partner Bill Gates, zijn vrouw Melinda Gates, en investeerder en multimiljardair Warren Buffet. Alle vier de miljardairs staan bekend om hun filantropische inspanningen.

In de oproep werden miljardairs gevraagd publiekelijk de belofte te maken meer dan de helft van hun rijkdom aan, tijdens of na hun leven, te spenderen ter bevordering van het welzijn van de mensheid.

De 57 jaar oude Allen zei in een statement dat zijn filantropische inspanningen ook na zijn leven zullen doorgaan, en dat ze, refererend aan Bill Gates, zullen blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om een positieve invloed te hebben op toekomstige generaties. Tot op heden heeft Allen al meer dan één miljard dollar gegeven voor filantropische doeleinden. Allen’s fortuin werd maart geschat op 13,5 miljard.