Apple heeft zojuist in een persconferentie laten weten dat het elke iPhone 4-gebruiker tot 30 september een hoesje geeft om het antenneprobleem op te lossen.

De zogenaamde death grip houdt Apple al sinds de lancering van de iPhone 4 in zijn greep. Video’s en berichten doken al snel op van gebruikers die hun telefoon op een bepaalde manier vasthielden, waardoor het signaal aanzienlijk daalde en soms zelfs het gesprek wegviel.

Apple laat op een extra persconferentie weten dat ten opzichte van de 3GS minder dan een gesprek meer per honderd gesprekken wegvalt bij de iPhone 4. Steve Jobs denk dat dit zo is omdat meer 3GS-gebruikers hoesjes hebben waardoor het signaal sterker blijft. Daarnaast is de iPhone 4 veel minder vaak teruggebracht dan de iPhone 3GS, namelijk twee derde minder, en hebben, volgens Apple, ook andere telefoons last van het probleem.

Nu heeft de soft- en hardwaregigant dus laten weten dat elke iPhone 4-gebruiker een gratis hoesje krijgt. Ook gebruikers die al een hoesje hebben gekocht, kunnen hun geld terugvragen. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende varianten hoesjes, gezien Apple er niet genoeg kan maken. De actie loopt tot 30 september.

Gebruikers die niet tevreden zijn kunnen overigens tot dertig dagen na aankoop hun telefoon terugbrengen. Ze krijgen dan de aankoopprijs terug en AT&T-klanten krijgen ook de abonnementskosten terug.

Steve Jobs vertelde ook nog op de conferentie dat hij voor de lancering van de iPhone 4 niet op de hoogte was van enig probleem met de antenne.