1 min

Momenteel is AMD bezig met de productie van een nieuwe processor die gepland staat voor het derde kwartaal van 2010. De processor in kwestie is de Athlon II X3 450 die de opvolger zal gaan worden van de AMD Athlon II X3 445. Laatstgenoemde processor kwam rond mei 2010 op de markt.

Momenteel is de Athlon II X3 445 de snelste processor in deze serie met een kloksnelheid van 3,1 GHz. De Athlon II X3 450 doet daar een schepje bovenop en zal actief zijn op een kloksnelheid van 3,2 GHz.

De Athlon II X3 450 is een processor die gebaseerd is op de Rana-core. Zoals de naam van de processor al doet vermoeden gaat het hier om een triple-core processor. Technisch gezien is het echter een Propus-core waarvan één core is uitgeschakeld.

De Level 2-cache van de processor bedraagt 1,5 MB en de TDP van de processor zal naar alle waarschijnlijkheid 95 W gaan bedragen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de processor uitgerust wordt met een 16x-multiplier. De processor zal net zoals andere modellen in deze serie ondersteuning bieden voor de volgende instructiesets: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4a, Enhanced 3DNow!, NX bit, AMD64, Cool’n’Quiet en tot slot AMD-V.

Over een exacte lanceringsdatum in het derde kwartaal van 2010 heeft men zich nog niet uitgelaten. Hetzelfde geldt voor de officiële adviesprijs van deze processor.