1 min

Tags in dit artikel

, ,

In het vierde kwartaal van 2010 komt fabrikant AMD met een nieuwe processor uit de Athlon II X4-serie op de proppen. Het betreft de tot dan toe snelste processor uit deze serie, de Athlon II X4 650.

Deze quad-core zal de snellere variant worden van de Athlon II X4 645 die voor het derde kwartaal van 2010 gepland staat. Waar de Athlon II X4 645 actief is op een kloksnelheid van 3,1 GHz is de Athlon II X4 650 actief op een kloksnelheid van 3,2 GHz.

Deze nieuwe processor zal net zoals zijn voorgangers gebaseerd zijn op de Propus-core. Deze core is gebaseerd op een procedé van 45 nm. De processor zal vanwege de Propus-core niet over een Level 3-cache beschikken. De maximale TDP van de processor bedraagt 95 W en ondanks de verhoogde kloksnelheid blijft deze waarde gelijk aan die van eerder uitgebrachte processoren in deze serie.

Een exacte datum voor de lancering in het vierde kwartaal van 2010 is nog niet bekend. De adviesprijs wordt op het moment van schrijven veelal geschat en deze schattingen lopen sterk uiteen.