2min

Tags in dit artikel

, ,

LG komt met een nieuwe serie mobiele telefoons op de proppen, de Wink-serie. Bij de lancering zal het gaan om een drietal toestellen.

De beoogde doelgroep die LG voornamelijk met deze serie mobiele telefoons hoopt aan te spreken zijn jongeren. Door een gebruiksvriendelijke grafische interface te combineren met een stijlvol uiterlijk en daar tevens goede ondersteuning voor sociale netwerken aan toe te voegen hoopt LG het aanspreken van deze doelgroep te gaan bewerkstelligen.

De eerste telefoon in deze serie wordt vernoemd naar de serie en zal dus onder de naam Wink (T300) verkocht gaan worden. Het betreft het instapmodel uit de serie. Deze telefoon beschikt over een 2,4 inch touchscreen en is in staat om FM-radio te ontvangen. Een twee megapixel camera is aanwezig om dagelijkse belevenissen vast te leggen. De telefoon is tevens uitgerust met een geïntegreerd microSD-slot en een 3,5 mm jack aansluiting.

Het volgende model is de Wink Style (T310). Deze telefoon is op het gebied van features nagenoeg gelijk aan de Wink. De Wink Style beschikt echter over een 2,8 inch touchscreen en is voorzien van een ander uiterlijk. Zowel de Wink als de Wink Style bieden ondersteuning voor GPRS/EDGE.

Het laatste model in de serie betreft de Wink 3G (T320). Deze telefoon biedt, zoals de naam al doet vermoeden, ondersteuning voor 3G/HSDPA. De Wink 3G is ook in een ander jasje gestoken in vergelijking met de twee andere modellen. De eigenaar wordt ook van nieuwe mails op de hoogte gehouden met behulp van notificaties. Naar verluidt zal de telefoon op het gebied van features gelijk zijn aan de andere modellen.

Volgens verscheidene bronnen zullen de drie toestellen medio augustus gelanceerd gaan worden in Europa en het Midden-Oosten. Andere regio’s zullen later in het derde kwartaal van dit jaar bediend gaan worden.