2min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG heeft ons vandaag laten weten dat de vernieuwde L-serie nu verkrijgbaar is in de Benelux. De LG L40, L70 en L90 zijn drie instapmodellen met adviesprijzen van respectievelijk 99, 149 en 199 euro. LG bedient hiermee de mensen die kiezen voor een prepaid- of simonly-abonnement en liever hun toestel los kopen.

De nieuwe LG L-serie is inmiddels de derde generatie van LG en Techzine heeft kort kennis kunnen maken met deze toestellen op het Mobile World Congress. Het zijn wat goedkopere toestellen, maar dat betekent niet direct dat het ook slechte toestellen zijn. De vorige L-serie deed het in de recensies helemaal niet slecht en we verwachten van de generatie van dit jaar ook redelijke tot goede beoordelingen. Binnenkort zullen we deze toestellen aan een review onderwerpen en zal moeten blijken hoe goed ze werkelijk zijn.

De specificaties van de toestellen zijn in elk geval als volgt. De LG L90 is de duurste van de drie en beschikt over een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit (uitbreidbaar via micro SD). Het toestel beschikt over een 4,7 inch IPS-scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. Het toestel heeft verder een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1 megapixel camera aan de voorzijde. De adviesprijs is 199 euro.

De LG L70 beschikt over een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit (uitbreidbaar via micro SD). Het toestel beschikt over een 4,5 inch IPS-scherm met een resolutie van 800 x 400 pixels. Het toestel beschikt verder over een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. De adviesprijs voor dit toestel is 149 euro.

Tot slot is er nog de goedkope LG L40, dit toestel beschikt wederom over een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, het werkgeheugen is teruggebracht tot 512MB en de opslagcapaciteit is opnieuw 4GB (uitbreidbaar via micro SD). Het toestel beschikt over een 3,5 inch scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Er is slechts één camera aanwezig, deze zit op de achterzijde en schiet foto’s van 3 megapixels. Dit toestel heeft een adviesprijs van 99 euro.

Alle toestellen komen beschikbaar in het wit en zwart en worden uitgeleverd met de meest recente versie van Android, 4.4.2. De toestellen bieden helaas geen ondersteuning voor 4G-netwerken.