2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf Sector Labs, wegens het gebruik van het woord ‘Pod’ in één van de producten van het bedrijf.

Het zou om een video projector gaan van Sector Labs, de naam van het apparaat luidt ‘Video Pod’. Apple vermeldt dat ze bang zijn dat klanten verward raken door de naam, dat lijkt op Apple’s MP3-speler ‘iPod’. Sector Labs is het eerste bedrijf dat juridisch de strijd aan wilt gaan met Apple.

Daniel Kokin, de oprichter van het bedrijf Sector Labs en ontwikkelaar van de Video Pod weet niet waarom Apple zo moeilijk doet "Mijn team werkt al aan de Video Pod sinds 2000 en het heeft jaren geduurd voordat we een prototype konden ontwikkelen", vertelt Kokin.

Kokin vertelt verder, "Op dat moment zagen we Apple niet eens als concurrent op het gebied van video projectie. Het is nu 2010 en volgens mij is Apple nog steeds niet geïnteresseerd in video projectie. En nu wordt er van ons verwacht dat we de naam van het product gaan veranderen."

In het verleden waren meerdere bedrijven de dupe door de iPod. Deze bedrijven gebruikten allemaal het woord Pod in hun producten, waaronder TightPod, Podshow, MyPodder en zelfs Podium.

Maar volgens de advocaat van Kokin, Ana Christian, gaat de strijd meer dan alleen om het woord Pod. Christian merkt steeds meer dat grotere bedrijven in de computerindustrie kleinere bedrijven aanklagen voor het gebruik van alledaagse woorden. Volgens Apple is het verzoek tot een rechtszaak niks persoonlijks.