min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het was even wachten maar MSI heeft ook de GTX480 uitgerust met de bekende Twin Frozr-koeling. Deze koeling zou de videokaart niet alleen beter koelen, maar zal daarnaast minder geluid produceren in vergelijking met de standaard-modellen.

MSI heeft in het verleden al verscheidene videokaarten uitgerust met haar Twin Frozr-koeling en nu is de GTX480 dus ook aan de beurt. De koeler bestaat uit een aluminium heatsink die met de GPU in verband staat door middel van vijf koperen heatpipes. Twee 80 mm ventilatoren moeten vervolgens voor de nodige luchtverplaatsing zorgen. Deze oplossing zou in vergelijking met de standaard-koelers de videokaart veertien graden koeler houden. Ook zou het geluidsniveau dalen met 4 dB.

Normaal ziet men ook een lichte overklock als fabrikanten hun videokaart voorzien van een speciale koeler. Dat is met deze MSI GTX480 niet het geval, maar in de bundel zit wel de Afterburner-software waarmee gebruikers makkelijk zelf hun videokaart mee kunnen overklokken. Naast de frequenties kan dan ook de spanning van de GPU worden verhoogd.
De GPU heeft nog steeds een frequentie van 700 MHz meegekregen en het 1536MB-grote geheugen draait op een kloksnelheid van 3696 MHz. De GTX480 beschikt over 480 CUDA Cores en heeft een 384-bit-bus.

Net als bij andere Twin Frozr-videokaarten heeft deze MSI videokaart ook een zwart PCB en maakt hij gebruik van zogeheten Military Class components, een term gehanteerd door MSI die aangeeft dat de componenten van een hogere kwaliteit zijn.
De videoaansluitingen van de MSI N480GTX Twin Frozr II zijn er in de vorm van twee DVI-poorten en één HDMI-aansluiting. De prijs van de videokaart is nog niet bekend gemaakt. Wanneer hij beschikbaar zal komen is ook nog niet helemaal zeker, maar dat zal waarschijnlijk in de week van 17 oktober zijn.