2min

Tags in dit artikel

, , ,

Voor de mensen die fan zijn van de producten van AMD komt hardwarefabrikant Thermaltake met een nieuwe versie van de A60 behuizing. Deze nieuwe behuizing heeft het bekende rood-zwarte-kleurenschema en is tevens voorzien van een AMD-logo. Deze editie gaat door het leven als de ARMOR A60 AMD Leo Edition.

Net als de reguliere A60 heeft deze AMD-variant een grootte van 480 (H) * 210 (B) * 500 (L) mm en weegt hij 7,1 kg schoon aan de haak. Het interieur van de behuizing is geheel in het zwart uitgevoerd en de verscheidene drive-bays zijn uitgerust met tool-less-systemen.


Opvallend is dat het zijpaneel een uitsparing heeft waardoor men direct de beschikking heeft tot een interne 3,5" harde schijf. Voor de rest is de behuizing voorzien van drie externe 5,25"-bays en heeft het I/O-paneel aan de voorkant naast de gebruikelijke USB 2.0-, eSATA- en audio-aansluitingen ook nog eens een USB 3.0-aansluiting.


De nieuwe aanwinst van Thermaltake is standaard voorzien van drie ventilatoren. Twee 120 mm ventilators, één aan de voorkant en één aan de achterkant. Deze ventilatoren draaien op 1000 RPM. Een 200 mm ventilator bevindt zich aan de bovenkant en deze heeft een toerental van 800 per minuut meegekregen. De ventilator aan de voorkant en die aan de bovenkant zijn voorzien van rode LEDs.


Voor zover lijkt de ARMOR A60 AMD Leo Edition alleen via het Amerikaanse NewEgg te verkrijgen zijn tegen een prijs van 110 Amerikaanse dollars. Of de behuizing zich ook naar Europa wendt is nog onduidelijk. Thermaltake probeert het misschien eerst op Amerika uit om te kijken of dit nieuwe concept aanslaat.