1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Galaxy Tab, ook wel de iPad-rivaal genoemd, kost in Nederland 749 euro. Dat is 150 euro meer dan een vergelijkbare iPad 3G. Echter zal de prijs wel zakken als je hem aanschaft met een telefoonabonnement.

De tablet zal mogelijk ook aangeboden worden in combinatie met een bel- en internet-abonnement, omdat je met de Galaxy Tab ook kan bellen. De maandelijkse kosten ervan zijn echter nog niet bekend.


De 7-inch tablet van Samsung is een stuk kleiner dan de iPad maar ook een stuk duurder, de 16 gb-variant van de tablet, die vanaf november te koop zal zijn hier in Nederland krijgt een adviesprijs van €749,-, de 32 gb-variant kost zo’n €849,-.

De Samsung tablet heeft echter wel meerdere pluspunten tegenover de iPad, zoals videobellen, flash-ondersteuning, USB- en een HDMI-poort, je kan hem gewoon als mobiele telefoon gebruiken. De tablet heeft een camera op de voor- en een op de achterzijde. De meeste Android-apps zullen ook op de tablet werken maar ze zijn er niet voor ontworpen.

In Nederland zou deze tablet dan zestig euro duurder zijn dan in andere landen zoals Groot-Brittannië en de VS. Door deze hogere prijs zal de strijd nog lastiger worden voor Samsung, volgens analisten is de strijd bijna onmogelijk. Wat de tablet zou kosten met een telefoonabonnement is nog niet bekend.