1 min

Gisteren presenteerde Samsung officieel de Galaxy Tab 3 Lite. Hoewel volgens eerdere geruchten het toestel slechts 100 euro zou gaan kosten is bekend geworden dat het apparaat vanaf februari voor 159 euro in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Dat heeft Samsung aangegeven tegenover Techzine.

Het Zuid-Koreaanse Samsung presenteerde gisteren officieel de nieuwste telg uit de Galaxy Tab-reeks, de Galaxy Tab 3 Lite. Hier ging een periode van veel geruchten aan vooraf die uiteindelijk grotendeels zijn bevestigd.

Enkel de definitieve prijs blijkt een verrassing. Waar het toestel aanvankelijk een prijskaartje van 100 euro leek te krijgen, blijkt deze toch 159 euro te gaan kosten. Het betreft hier de Nederlandse versie, welke in februari verkrijgbaar zal zijn. De prijs zal voor België waarschijnlijk even hoog zijn.

De Lite-uitvoering van de Galaxy Tab 3 beschikt over een 7 inch-beeldscherm dat een resolutie van 1024 x 600 pixels kan weergeven. De 1,2 GHz dual-core processor wordt ondersteund door 1GB aan werkgeheugen. Verder beschikt het apparaat over een 2 megapixel-camera, 8GB opslagcapaciteit en draait deze op Android 4.2 Jelly Bean.

met het vaststellen van de adviesprijs op 159 euro plaatst de Galaxy Tab 3 Lite zich in dezelfde prijsrange als de Galaxy Tab 3 7.0, die voor 155 euro in de prijsvergelijker van Techzine kan worden gevonden.