1 min

Tags in dit artikel

,

Sony kondigde tijdens de Gamescom in Keulen de MUBI-filmdienst aan. Via deze dienst kunnen films naar PlayStation 3-consoles worden gestreamd. Sony biedt op dit moment 2 mogelijkheden om films te kijken, de eerste is per film, je huurt en betaald per gehuurde film, het alternatief is een abonnement waarmee onbeperkt films kan worden gekeken. De dienst is nu gelanceerd in Europa.

De filmdienst concentreert zich vooralsnog voornamelijk op onafhankelijke en klassieke films. Bij de lancering van de dienst krijgt men ongeveer 700 films tot hun beschikking, waarvan een klein deel gratis te bekijken is.

Om de applicatie te gebruiken dient men deze vanuit de PlayStation Store te downloaden, hier zijn geen kosten aan verbonden. Het huren van korte films kost 0,99 euro per film, langere titels kosten 3,59 euro. Na het huren van een film kan deze een week lang bekeken worden. Voor 12,99 per maand kan men onbeperkt films kijken.

De films worden op het moment helaas nog in SD-kwaliteit aangeboden. Of Sony plannen heeft om ook een HD-aanbod te openen is onduidelijk.