min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony’s Ultra-HD filmservice gaat werken op de nieuwe PlayStation 4. De dienst debuteert naar verwachting deze zomer, maar gezien een enkele film 100GB of meer aan datagebruik oplevert, is Ultra-HD niet voor iedereen een realistische optie.

Details over de downloaddienst laat Sony nog niet los, maar op de vraag of compatibiliteit met de nieuwe PlayStation op het programma, staat zegt COO Phil Molyneux "Ik beloof je niet teleur te stellen."

De beschikbaarheid is dus min of meer beloofd, in tegenstelling tot het afspelen van games in Ultra-HD, maar dat maakt de cirkel nog niet rond. Molyneux noemt de grootte van films met 100GB of meer afhankelijk van de speelduur van een film. De gemiddelde downloadcapaciteit in combinatie met de absurde bestandsgrootte noemt het uitvoerend hoofd "uitdagingen die we moeten overkomen." Maar Sony heeft volgens Molyneux een aantal goede ideeën die "de consumentenervaring comfortabeler maken."

Het lijkt erop dat de eerste generatie films dus flinke brokken data zal vereisen. Molyneux zegt geen korting te gaan geven op fysieke 4K-films met de introductie van de downloaddienst, maar stipt wel aan dat de vraag naar downloads blijft toenemen. Over de toekomst van Ultra HD-content op Blu-ray zegt de COO dat er vooruitgang is, maar geen conclusie.