1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung zou volgens de website oled-info gezegd hebben dat haar flexible oled-schermen al in 2014 commercieel verkrijgbaar zullen zijn. De schermen zullen gebruikt worden om een oprolbare televisie te maken.

Samsung die dus over een paar jaar flexibele schermen op de markt gaat brengen heeft ook laten weten dat andere componenten voor bijvoorbeeld telefoons ook kort daarna op de markt zullen komen. Volgens de website zou Samsung aangegeven hebben dat ze tussen 2013 en 2014 een flexibel scherm op de markt gaan brengen. De schermen zullen vooral gebruikt gaan worden voor oprolbare televisies, echter zijn toepassingen in mobiele telefoons ook niet ondenkbaar.

Samsung is ook bezig met het ontwikkelen van een flexibel touchscreen dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden als krant of nieuwsbrief, deze nieuwe schermen zullen in 2015 commercieel verkrijgbaar zijn. Het is niet bekend of dit een OLED-scherm is of een e-paper-scherm, ook is het mogelijk om een doorkijkbaar scherm te maken. Samsung zelf heeft deze geruchten nog niet bevestigd dus het is niet bekend of dit klopt.