Boy Genius Report (BGR) claimt informatie te beschikken van drie nieuwe BlackBerry-toestellen. Daarnaast meldt de nieuwssite dat Research in Motion (RIM) momenteel werkt aan een opvolger van de BlackBerry Torch, ook zou er een Blackberry Apollo en Dakota op komst zijn.

De nieuwe BlackBerry Torch 2 zou volgens de nieuwssite Boy Genius Report draaien op een 1,2GHz-processor. De resolutie van het scherm zou zijn vergroot van van 360 x 480 naar 480 x 640 pixels. Daarnaast beschikt het toestel over een 512MB RAM, 8 GB opslagcapaciteit en een 5 megapixel camera. Het design is wel grotendeels hetzelfde gebleven.

Verder weet BGR te melden dat RIM binnenkort met de BlackBerry Apollo op de markt zal komen. Deze BlackBerry zal naar alle waarschijnlijkheid binnen de Curve serie geplaatst worden. Deze smartphone zal gaan draaien op een 800 MHz MG processor. Het formaat van het toestel is nog onbekend, maar het heeft een schermresolutie van 480 x 320 pixels, 512 MB RAM ingebouwd en wederom een 5 megapixel camera. De Apollo zal volgens BGR net als de Torch 2 draaien op BlackBerry OS 6.1.

Eerder werd er al volop gespeculeerd over de BlackBerry Dakota. Met de nieuwe details en foto’s die BGR heeft gepubliceerd lijkt de release daadwerkelijk in zicht te komen. De Dakota zal beschikken over een 2,8-inch touchscreen met het bekende BlackBerry-toetsenbord. Met ook hier een camera van 5 megapixels waarmee je tevens HD video’s kan filmen. RIM heeft over alle drie de toestellen nog geen officiële uitspraken of aankondigingen gedaan.