Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de Galaxy S II gelanceerd. Daarnaast kondigde de fabrikant ook een 10,1 inch versie van haar Galaxy Tab aan. Beide komen in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt.

Met de tweede generatie van de populaire Galaxy S wil Samsung een nieuwe standaard zetten in beeldkwaliteit en krachtige mobiele prestaties. Dit gaat de Galaxy S II doen door middel van een 1GHz dual-core processor en een 4,3 inch Super AMOLED scherm. De Samsung kan foto’s maken met een acht megapixel camera en is in staat om video-content op te nemen in de 1080p resolutie.

Verder heeft Samsung haar nieuwe Samsung Hubs geïntegreerd op de Galaxy S II. Hiermee heeft de gebruiker toegang tot boeken, tijdschriften, muziek, games en sociale netwerken. Ook heeft Samsung aan de zakelijke gebruikers gedacht en introduceert Enterprise Mobility Solutions.

Dit alles zal verpakt zijn in een smartphone die Android Gingerbread 2.3 draait en slechts 8,49 mm dik is. De Samsung Galaxy S II zal in het tweede kwartaal op de markt komen en zal als los toestel zonder abonnement 699 euro gaan kosten.

Naast de Galaxy S II kondigde Samsung ook een 10,1 inch versie van haar Galaxy Tab aan. De Galaxy Tab 10.1 zal Samsungs eerste device zijn wat op Android Honeycomb 3.0 draait. De tablet zal een 1 GHz Tegra 2 dual-core processor en acht megapixel camera aan boord hebben.

Met de tweede versie van haar Galaxy Tab heeft Samsungs goed op het gewicht gelet. De Tab weegt slecht 599 gram en dit is goed merkbaar bij gebruik van de Galaxy Tab. Ook is de tablet slechts 10,9 mm dik. De Galaxy Tab zal leverbaar worden in een 16GB en 32GB variant. De nieuwe versie van Samsungs tablet zal in net als de Galaxy S II in het tweede kwartaal van 2011 op de markt komen. Prijzen zijn nog niet bekend.