Vanmorgen was op de website van Samsung kortstondig een pagina te vinden waarin de opvolger van de eerste Galaxy Tab werd aangekondigd, de Galaxy Tab 2. Dit zal wederom een 7 inch Android-tablet worden en gezien de specificaties waarschijnlijk ook de goedkoopste tablet van Samsung.

Het gaat zoals gezegd om een 7 inch tablet die 10,5mm dik zal zijn en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daaroverheen de TouchWiz interface van samsung. De tablet zal worden aangedreven door een dual core 1 GHz processor in combinatie met 1 GB aan RAM. De tablet krijgt verder een touchscreen met een resolutie van 1024×600 pixels en er bevinden zich wederom twee camera’s op de tablet. Een van 3 Megapixel aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. De tablet zal vanaf maart beschikbaar zijn in enkele landen, of Nederland daar ook toe behoort is nog onduidelijk, de WiFi-variant is te verkrijgen vanaf 349 euro en de 3G-variant vanaf 429 euro. De tablet krijgt standaard 16GB of 32GB aan opslagcapaciteit en kan worden uitgebreid met een microSD-kaart.

De Galaxy Tab 2 zal waarschijnlijk voor het eerst publiekelijk worden getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.