3min Devices

Apple lanceert nieuwe Macbook Pro’s

Apple heeft haar MacBook Pro-serie voorzien van de allernieuwste processoren en grafische kaarten, ook heeft Apple ervoor gekozen om de Lightpeak technologie op te nemen in haar Macbook’s en heeft hiermee dus niet gekozen voor USB 3.0. Apple noemt de Lightpeak technologie overigens Thunderbolt. Daarnaast hebben alle Macbook Pro’s een nieuwe HD-camera gekregen.De hele MacBook Pro-serie volgens Apple nu tot twee keer zo snel als de vorige generatie. Wat natuurlijk grotendeels te danken is aan de nieuwe Sandy Bridge processoren.

We beginnen bij de kleinste Macbook Pro, namelijk de 13 inch welke verkrijgbaar is vanaf 1149 euro inclusief BTW. Voor dat geld krijg je een Macbook Pro met een Intel Core i5 2,3 GHz dual-core-processor met 4 GB intern geheugen en een 320GB harde schijf. Er is ook nog een tweede 13 inch model welke over de toonbank gaat voor 1449 euro. Dit model heeft een Intel Core i5 2,7 GHz dual-core-processor met wederom 4 GB intern geheugen maar met een harde schijf van 500GB.

Beide 13 inch modellen krijgen geen losse videokaart en moeten het doen met de interne GPU van de Sandy Bridge processor, de HD 3000.

Apple lanceert nieuwe Macbook Pro’s

Dan de 15 inch Macbook Pro modellen, ook hier zijn weer twee varianten van verkrijgbaar. Het eerste goedkopere model gaat over de toonbank voor 1749 euro en beschikt over een Intel Core i7 2,0 GHZ quad-core-processor, een AMD Radeon HD 6490M en 500GB harde schijf. De duurdere 15 inch Macbook Pro gaat 2149 euro kosten en beschikt dan ook over een Intel Core i7 2,2 GHz quad-core-processor, een AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 750 GB.

Tot slot is er ook nog een 17 inch Macbook Pro te verkrijgen, deze kost echter wel 2499 euro, daarvoor krijg je exact dezelfde specificaties als de duurdere 15 inch Macbook Pro van 2149 euro, alleen beschikt deze over een 17 inch scherm in plaats van een 15 inch. In de Macbook Pro zit dus ook een Intel Core i7 2,2 GHz quad-core-processor, een AMD Radeon Hd 6750M en een harde scijf van 750 GB.

Apple biedt uiteraard ook nog enkele optionele zwaardere specificaties, zoals het upgraden tot een 2,3 GHz processor, een SSD van maximaal 512 GB in plaats van een HDD en extra geheugen tot 8 GB. Ook is er weer een keuze in wat voor beeldscherm je op je Macbook Pro wenst te hebben. Zo kan er nu gekozen worden voor een ontspiegeld beeldscherm en beeldschermen met hogere resoluties.

Opvallend is wel te noemen dat Apple nu volledig heeft gekozen voor videokaarten van AMD en dat nVidia geen rol van betekenis meer speelt.

Tot slot zijn alle Macbook Pro’s voorzien van Intel’s nieuwe Thunderbolt technologie, beter bekend als Lightpeak. Dit moet gezien worden als een universele poort met een maximale snelheid van 10 Gbit per seconde waar van alles op aangesloten kan worden door middel van adapters. Hierbij moet gedacht worden aan USB, Lan, Firewire, HDMI, Displayport maar ook DVI en VGA. Deze nieuwe techniek werkt in twee richtingen en de kans is groot dat dit de nieuwe standaard wordt voor hogesnelheids in en uitvoer op computers.