2min

Apple heeft vandaag de Macbook Pro-modellen een update gegeven. Alle Retina-modellen hebben een nieuwe processor gekregen en in sommige gevallen meer werkgeheugen. De prijzen blijven grotendeels gelijk, alleen het allerduurste 15 inch model wordt 100 euro goedkoper.

Apple heeft ervoor gekozen om een kleine update door te voeren in de Macbook Pro-serie. Het 13 inch model zonder Retina-scherm blijft als enige gelijk. Alle Retina-modellen krijgen een processor upgrade en in sommige gevallen meer werkgeheugen. Zo krijgt het goedkoopste 13 inch Retina-model voortaan ook standaard 8 GB aan werkgeheugen en krijgen beide 15 inch Retina-modellen voortaan 16GB aan werkgeheugen. Alle modellen beschikken over een ingebakken Intel Iris Graphics Pro GPU.

Alle Retina-modellen krijgen een nieuwe Intel Haswell-processor, waarvan de kloksnelheid 200 MHz toeneemt. De twee goedkoopste 13 inch modellen krijgen een Intel Core i5 processor, een dual-core model met een kloksnelheid van 2,6 GHz. Het duurdere 13 inch model krijgt een Intel Core i5 processor, wederom een dual-core model maar dan met een kloksnelheid van 2,8 GHz. Verder loopt de opslagcapaciteit van de drie modellen op met respectievelijk 128GB, 256GB en 512GB. De prijzen van de drie 13 inch modellen zijn 1329 euro, 1529 euro en 1829 euro.

Bij de 15 inch modellen kiest Apple voor twee quad-core Intel Core i7-processoren, het goedkopere model krijgt een model met een kloksnelheid van 2,2 GHz en het duurdere model van 2,5 GHz. Het verschil tussen de twee modellen is verder de opslagcapaciteit van 256 of 512GB. Daarnaast heeft het duurdere model nog een aparte videokaart voor de zwaardere grafische toepassingen. Apple heeft gekozen voor een NVIDIA Geforce GT 750M. De prijzen van de 15 inch Retina-modellen zijn 2029 euro en 2529 euro.

De goedkope 13 inch Macbook Pro zonder retina-scherm en met een "ouderwetse" SATA-schijf is onveranderd. Het lijkt erop dat Apple dit model op termijn zal schrapen.