Volgens de Franse website MacGeneration hebben zij de nieuwe configuratie van de Macbook Pro’s in handen gekregen. Zij zeggen over zeer betrouwbare bronnen te beschikken. Of het waar is moet natuurlijk nog blijken maar de specificaties waar ze mee komen zijn zo gek nog niet.

Om te beginnen zal de normale 13 inch Macbook gaan verdwijnen aldus Macgeneration. Apple zou terug gaan naar twee 13 inch lijnen. De 13 inch Macbook Air en de 13 inch Macbook Pro.

Volgens de Franse website worden alle nieuwe Macbook Pro’s voorzien van een 16GB SSD mSATA drive, hierop zal Mac OS X worden geïnstalleerd en daarnaast zou dan een SATA drive komen te hangen voor alle overige programma’s en data. Ook zou er vanaf het duurdere 13 inch model de mogelijkheid bestaan om uit een matscherm te kiezen in plaats van een glanzend scherm. Alle modellen zullen naar verluidt ook worden voorzien van een HD resolutie, voor de 13 inch modellen betekent dat 1440×900 en voor de 15 inch modellen 1680×1050.

Als we dan specifieker gaan kijken naar de modellen die de Fransen melden dan krijgt de 13 inch een Core i3 processor en een derde USB 2.0 poort. Ook worden de 13 inch Macbooks een stukje lichter en wegen deze straks nog maar 1,8 kilogram en krijgen ze een batterijduur van 12 uur. De 13 inch Macbook Pro zal naar verwachting beschikbaar komen vanaf 1199 euro, het duurdere model gaat waarschijnlijk 1499 euro kosten. Optioneel zou er dus ook een matscherm beschikbaar komen voor het duurdere model.

De 15 inch modellen zijn ook iets lichter geworden en gaan 2,3 kilogram wegen en krijgen een batterijduur van 10 uur. Ook hier komt wederom de mogelijkheid om te kiezen tussen twee systemen, het 15 inch instapmodel krijgt naast de 16GB SSD een 320 GB SATA harde schijf en zou 1799 euro gaan kosten, het tweede model krijgt 500 GB SATA harde schijf en zal 2199 euro gaan kosten. Over de processor is helaas niets bekend, wel zouden beide systemen standaard gewoon voorzien zijn van 4 GB intern geheugen. Er zijn wel meer extra opties, zoals een 1 TB SATA harde schijf of in plaats van de SuperDrive een SSD met een hogere capaciteit. Ook zou er voor beide modellen een matscherm kunnen worden besteld.

Tot slot zijn er nog de 17 inch modellen, ook hier heeft Apple wat van het gewicht af weten te halen. Deze gaan 2,65 kilogram wegen en de batterijduur is helaas nog onbekend. Eigenlijk is er vrij weinig bekend over het 17 inch model, het enige wat de Fransen zeker lijken te weten is dat die 8 GB intern geheugen gaat krijgen, ook hier gekozen kan worden voor een matscherm, een 1 TB harde schijf of in plaats van de Superdrive een hogere capaciteit SSD. Wat betreft de prijs twijfelen de Fransen tussen 2449 euro en 2499 euro.

Tot slot wordt er nog gesproken over een nieuwe technologie die Apple gereed zou hebben voor de Macbook Pro’s. Welke technologie dit is blijft echter een beetje gissen. Het zou kunnen gaan om de LightPeak technologie van Intel, een poort waarop allerlei soorten apparaten kunnen worden aangesloten, van USB tot en met HDMI. Maar het zou ook kunnen gaan om de recent gepatenteerde batterijtechnologie. De Fransen verwachten dat Apple donderdagavond met de officiële aankondiging komen.