2min

Tags in dit artikel

, , ,

Fujitsu demonstreert gedurende de CeBIT in Hannover een nieuwe Windows 7 tablet-pc, de Stylistic Q550. De tablet-pc is uitgerust met een 10 inch multi-touch touchscreen dat gecombineerd wordt met drukgevoelige penbediening wanneer dat gewenst is.

Het 10 inch touchscreen beschikt over een native resolutie van 1280 pixels bij 800 pixels. De Stylistic Q550 is uitgerust met een Z670 Atom-processor van Intel (Oak Trail) die actief is op een kloksnelheid van 1,5 GHz. Deze processor wordt vooral gekenmerkt door het relatief lage energieverbruik dat niet meer dan 3 Watt zou bedragen. Bovendien beschikt het apparaat over 2 GB werkgeheugen en een SSD met een opslagcapaciteit van 32 of 64 GB. De Stylistic Q550 wordt tevens uitgerust met een verwisselbare accu en twee camera’s aan de voor- en achterkant welke respectievelijk beschikken over 0,3 megapixels en 1,3 megapixels. De duur van één acculading bedraagt volgens Fujitsu ongeveer acht uur onder normale omstandigheden.

Verder is er op het gebied van connectiviteit WiFi, Bluetooth, ondersteuning voor 3G aanwezig en eventueel optioneel GPS. Daarnaast zijn er aansluitingen aanwezig om andere apparatuur aan te sluiten, waaronder een SD/SHC-geheugenkaart, een SIM-kaart, een SmartCard, een HDMI-aansluiting, een dockaansluiting en tot slot een USB 2.0-poort.

De verwachting is dat de Stylistic Q550 aan het einde van maart te koop zal zijn voor de consument. Naar verluidt verwisselt het apparaat voor zo’n 700 euro van eigenaar.