1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zotac is van plan haar nieuwe Z-Box uit te rusten met het nieuwe Brazos-platform van AMD. Voorgaande versies van de Z-Box waren uitgerust met NVIDIA’s ION. De nieuwe versies gaan door het leven onder de naam AD02 barebone en AD02 Plus. Hierbij is eerstgenoemde een barebone waarbij er geen werkgeheugen en harde schijf bij het geheel wordt geleverd

Qua uiterlijk en specificaties zijn de twee versies identiek. De processor betreft de op 1,6 GHz tikkende dual-core AMD E-350 en ge GPU betreft een HD6310 welke tevens DirectX 11 ondersteunt. Video-aansluitingen zijn er in de vorm van HDMI, DVI en D-sub/VGA. De nieuwe Z-Box komt met een kaartlezer, Gigabit Ethernet, Wifi 802.11 b/g/n en twee USB 3.0-poorten.

Het enige verschil tussen beide is dat de AD02 Plus al met 2GB DDR3 werkgeheugen en een 2,5" 250GB harde schijf komt. Net als de vorige versies gebaseerd op NVIDIA’s ION is de nieuwe Z-Box erg geschikt voor HTPC-toepassingen. Er is nog geen verdere informatie over wanneer de nieuwe systemen verkrijgbaar zijn en tegen welke prijs.