Zotac komt waarschijnlijk binnenkort met een nieuw mini-ITX moederbord welke gebaseerd is op AMD’s A75 chipset. Het merk plaagt haar gebruikers namelijk momenteel met sneak peaks en berichten.

Ondanks deze teasers is er jammer genoeg nog niets bekend over een prijs of lanceerdatum. Zotac zou met deze mogelijke lancering de fabrikanten Asrock en Asus opvolgen. Deze fabrikanten hebben namelijk al een mini-ITX moederboard in hun assortiment welke gebaseerd is op de A75 chipset van AMD. Omdat Zotac hier een beetje achter in is gebleven mikt de fabrikant nu een stukje hoger als haar concurrenten.

Op de A75ITX-A zal je namelijk een overschot aan aansluitmogelijkheden vinden. Zo zijn er maar liefst acht USB 3.0 poorten, een HDMI 1.4a aansluiting, WiFi, PCIe x16 slot en een scala aan andere features te vinden op het moederbord. Sommige zullen dit een beetje overkill vinden voor een dergelijk bord. Mogelijk ben je het hier mee eens als je hoort dat er zelfs twee ethernet poorten aan boord te vinden zijn. Ondanks dat er nog geen prijzen of datums bekend zijn is het moederbord in ieder geval erg interessant te noemen.