Google Docs heeft weer een nieuwe functie gekregen, namelijk een discussiemogelijkheid. Volgens Google kunnen gebruikers die gezamenlijk aan een document werken nu ook bij het document discussiëren over de inhoud hiervan. De functie kent echter een nadeel en dat is dat die alleen werkt bij nieuwe documenten.

Het was voorheen in Google Docs wel mogelijk om commentaar achter te laten in documenten maar het was niet mogelijk om een soort van slowchat gesprek te voeren. Hier komt nu dus verandering in met deze discussie mogelijkheid die op een threaded manier wordt weergegeven.

Bij het opslaan van een document worden de discussies overigens wel apart opgeslagen van het document. Het is dus niet zo dat bij het exporteren van een Google Docs document naar een ander formaat dat de discussies worden meegenomen. De discussiemogelijkheid is zeer gebruiksvriendelijk en kan zelfs via e-mail worden gebruikt. Door middel van de profielfoto’s van gebruikers maakt Google duidelijk onderscheidt tussen wie wat zegt.

Het lijkt erop dat Google langzaam aan de Google Wave functionaliteit die eerder werd geschrapt langzaam aan met een nieuw jasje toevoegt aan Docs.

De nieuwe functionaliteit is overigens zowel voor de gratis als de betaalde leden beschikbaar!