1 min

Als uitbreiding op de Smart Reply functie in Gmail, brengt Google het nu ook naar Docs. Onder het antwoordvak op Engelse commentaarthreads (voorlopig uitsluitend Engels) verschijnen nu antwoordsuggesties.

Dankzij de functionaliteit kunnen gebruikers naast een eigen geschreven antwoord ook een voorgesteld antwoord kiezen. Beheerders hoeven niks te doen: er is geen beheerderscontrole voor deze functie. Ook gebruikers hoeven niks te doen om de functie te gaan gebruiken: het staat standaard aan. Om de functie uit te zetten, gaat men naar Tools/Extra, dan naar Preferences/Voorkeuren en naar naar Show Smart Reply suggestions/Toon Suggesties voor Smart Reply.

De nieuwe functie “zal antwoorden voorstellen indien beschikbaar. Het kan zijn dat het niet in alle gevallen suggesties bevat en de commentaarthread moet in het Engels zijn,” waarschuwt het bedrijf. Een gekozen suggestie kan gewoon nog aangepast worden.

De nieuwe functie komt gaandeweg beschikbaar vanaf deze week voor Rapid Release Domains en vanaf 13 september voor Scheduled Release Domains. Het zal beschikbaar zijn voor alle Google klanten van Workspace, G Suite Basic en Business, en ook voor gebruikers met persoonlijke Google-accounts.