1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Western Digital komt met een nieuwe versie van haar My Book Studio Edition. Deze Edition II zal een opslagruimte van maar liefst 6 terabyte hebben en is gericht op de veeleisende gebruiker.

Volgens Western Digital is er in de wereld van HD resolutie en de bewerking van deze beelden een grote vraag naar veel opslagruimte. Het bedrijf komt volgens eigen zeggen deze doelgroep tegemoet met de My Book Studio Edition II. De 6 terabyte zorgt ervoor dat de gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de opslagruimte en zodoende geen kwaliteit hoeven in te leveren om opslagruimte te besparen.

In de behuizing zijn twee schijven van ieder drie terabyte terug te vinden. De Western Digital beschikt over vier aansluitingen bestaande uit FireWire 400, FireWire 800, eSATA en USB 2.0. Daarnaast heeft de schijf de GreenPower Technology van Western Digital aan boord die er voor zorgt dat de schijf zo’n 30 procent minder energie verbruikt dan vergelijkbare schijven. Ook beschikt de externe schijf over TimeMachine ondersteuning en is er de mogelijkheid om de schijven in een RAID opstelling te configureren.

De Western Digital My Book Studio Edition II zal 549 dollar gaan kosten en is daarmee best fors geprijsd. Waarschijnlijk zal de schijf later ook naar Europa komen maar een exacte datum is nog niet bekend.