2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Western Digital heeft een nieuwe externe harde schijf in de My Book-reeks gelanceerd. Bijzonder aan het apparaat is dat hij een opslagcapaciteit van twee terabyte biedt, maar slechts één schijf heeft.

De nieuwe My Book is volgens Western Digital de eerste externe harde schijf die twee terabyte opslagruimte biedt door maar één schijf te gebruiken. Western Digital geeft aan met de nieuwe My Book in te willen spelen op de toenemende vraag naar veel opslagcapaciteit. Door de introductie van onder andere HD-camcorders hebben consumenten steeds meer opslagruimte nodig.

"De populariteit van HD-videocamera’s, digitale fotografie en digitale muziek onder consumenten, betekent dat grote hoeveelheden digitale content op computers zijn opgeslagen. Als de data in omvang en waarde groeit, wordt het back-uppen ervan op cd’s of dvd’s steeds lastiger en tijdrovender. Daarnaast begrijpen consumenten de economische en emotionele waarde van content steeds beter en willen ze belangrijke data back-uppen. De My Book-reeks met een opslagcapaciteit van 2 TB stelt gebruikers in staat alle data eenvoudig te back-uppen en het centraal en makkelijk bereikbaar op te slaan", zegt Jim Welsh, Senior Vice-President en General Manager van WD Branded Products and Consumer Electronics Group.

Western Digital komt met diverse versies van de My Book. Zo is er een Essential-editie, wat feitelijk het instapmodel is. Deze heeft drie jaar garantie en wordt middels USB aangesloten op de computer. Verder is er nog de Home-editie, met een eSata-poort, USB-poort en FireWire 400-aansluiting. Als laatst is er de Studio-editie, die een extra aansluiting heeft, namelijk een FireWire 400/800-aansluiting.

De My Book Studio Edition, Home Edition, Mac Edition en Essential Edition met 2 TB zijn vanaf nu verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs ligt, afhankelijk van het model, tussen de 259 euro en 279 euro.