Er is een enkelslot HD6850 van het Oosterse merk AFOX opgedoken in Japanse winkels. De kaart neemt slechts één uitbreidingsslot in beslag. Ook heeft de slankere HD6850 geen PEG-aansluiting zodat hij enkele door het PCI-e-slot wordt gevoed; des te opvallender dat de kloksnelheden niet zijn aangepast.

De HD6850 van AFOX neemt slechts één uitbreidingsslot in beslag en heeft geen externe voeding nodig. Reguliere HD6850’s moeten het met twee uitbreidingssloten doen en hebben tevens een zes-pinnige PEG-aansluiting. De standaard HD6850 heeft een maximaal verbruik van 127W waarbij een PCI-e-slot 75W kan leveren. Het is dan ook opvallend dat AFOX de standaard kloksnelheden van 775 MHz voor de GPU en 4000 MHz voor het geheugen heeft behouden. Het is dan ook de vraag op welk vlak het energieverbruik erg wordt teruggedrongen.

De videokaart heeft net als andere HD6850’s 1GB GDDR5 geheugen aan boord en heeft een 256-bit-bus. Video-aansluitingen zijn er in de vorm van DVI, HDMI, een normale DP-aansluiting en een mini-DP-aansluiting. Afgaande van de prijzen die te zien zijn op één van de foto’s zou de videokaart omgerekend ongeveer 170 euro kosten. Of een soortgelijk ontwerp van een andere fabrikant ook komt is onduidelijk. Ook is het onduidelijk of dit ontwerp überhaupt wel in Nederland verkrijgbaar zal zijn.