1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Fabrikant Powercolor komt met een HD6850 die is uitgerust met een enkelslotkoeler. Hierdoor zou de videokaart geschikt zijn voor een opstelling van vier stuks in CrossFireX. De videokaart heeft daarbij de referentie kloksnelheden.

Powercolor heeft een eigen printplaat en koeler ontwikkeld voor haar enkelslot HD6850. De gedachte achter deze enkelslotversie is dat er normaal ruimtegebrek is als je meer dan twee videokaarten in CrossFire wilt zetten. Moederborden hebben de PCI-e-sloten dan zo ingedeeld dat er geen ruimte meer is voor andere uitbreidingskaarten.
De koeler van de videokaart heeft één ventilator die de warme lucht naar de achterkant van de behuizing blaast. Drie koperen heatpipes met een diameter van 8 mm zorgen voor een evenwichtige verspreiding van de warmte.

De videokaart heeft video-aansluitingen in de vorm van DVI, HDMI en twee mini-DisplayPoort. De kloksnelheden van de videokaart zijn ongewijzigd gebleven ten opzichte van het referentiemodel. Zo draait de GPU nog steeds op een kloksnelheid van 775 MHz en het 1GB-grote GDDR5-geheugen draait op 4000 MHz.

De kaart is, voor de energietoevoer, nog wel uitgerust met één zespins PEG-aansluiting. Wanneer hij verkrijgbaar zal zijn en tegen welke prijs is nog niet bekend.