1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De WiFi Alliance wil publieke wifi-hotspots gaan certificeren. Daarnaast zou de Alliance het mogelijk willen gaan maken dat smartphone-gebruikers automatisch overschakelen naar zo’n hotspot om de 3G-netwerken te ontlasten.

De 3G-netwerken worden zwaarder belast dan ooit. Dit komt vooral door het feit dat smartphones, tablets en andere mobiele apparaten populairder zijn dan nooit tevoren. De Wi-Fi Alliance voorziet een nog grotere groei in 2012 en wilt daarom proberen de netwerken te ontlasten. Dit willen zij doen door openbare wifi-hotspots te gaan certificeren. Hierna zouden de mobiele apparaten van gebruikers automatisch verbinding moeten gaan maken met deze hotspots wanneer zij in de buurt zijn hiervan. Hierdoor zou een zeer rendabel deel van het gebruik van de 3G-netwerken terug worden gedrongen.

De verbinding met een hotspot zou afhankelijk zijn van provider, netwerk en voorkeur. Daarnaast zou de verificatie plaats kunnen vinden via de simkaart in het toestel. De Wifi Alliance zal starten met een testprogramma en wilt vervolgens in 2012 het programma in gebruik nemen. Daarnaast zou de Alliance medewerking krijgen van verschillende ICT-bedrijven.