Eergisteren meldden we dat Windows 8 nu op Microsoft Connect werd aangeboden. Nu zijn al enkele functies en screenshots van het nieuwe besturingssysteem van Micrsoft uitgelekt.

Het gaat om de functie History Vault, wat een tegenhanger van Apples Time Machine moet vormen. De informatie is nog schaars, maar het lijkt erop dat Microsoft een nieuwe front-end heeft gegeven aan het in 2003 geïntroduceerde Shadow Copies in de vorm van History Vault. History Vault stelt de gebruiker in staat om automatisch Shadow Copies op externe locaties op te slaan, zo lijkt het.

Naast deze nieuwe functie is mogelijk de installatieprocedure van Windows 8 uitgelekt. Het lijkt erop dat Microsoft veel inspiratie heeft gehaald uit de Metro-interface die voor het eerst verscheen op het Zune-platform en nu hevig wordt gebruikt in het Windows Phone 7-platform. Overigens komt dat niet geheel als een verrassing. Eerdere berichten wezen er al op dat Microsoft bezig zou zijn met een nieuwe interface voor Windows 8, waar onder ook een nieuwe versie van Aero Basic valt. Ten slotte lijkt het er ook op dat Microsoft het Blue Screen of Death zwart heeft gemaakt.

De bètaversie van Windows 8 wordt in de zomer verwacht. Wanneer de uiteindelijke versie op de markt verschijnt, is nog onduidelijk.