Opnieuw zijn er Windows 8-screenshots uitgelekt. Ditmaal wordt de gehele opzetprocedure en de eerste keer opstarten van Windows 8 uit de doeken gedaan.

De screenshots verschenen voor het eerst in MyDigitalLife maar zijn oorspronkelijk afkomstig van een thread in PCBeta. Even later lekte de complete opzetprocedure via Chris123NT. De screenshots laten zien dat Microsoft niet langer heeft gekozen voor een Windows Aero Basic-achtige wizard bij de eerste keer opzetten van Windows, maar voor een Windows Media Center-aanpak. Daarnaast is opnieuw bevestigd dat Microsoft kiest voor een black screen of death, in plaats van het oude blue screen of death.

Naast het opzetproces, zijn er nog meer delen van Windows 8 uitgelekt. Zo is het duidelijk dat het nieuwe OS de mogelijkheid krijgt om in te loggen via een Android-achtig patroon en is de nieuwe webcamapplicatie uitgelekt.

De screenshots laten duidelijk de Metro-invloeden in Windows 8 zien. Een stijl die waarschijnlijk ook in Office 15 gebruikt zal worden, zoals duidelijk wordt uit gelekte screenshots via WinRumors van de nieuwe Outlook.

Ten slotte is er nog een screenshot van het nieuwe opstartlogo van Windows 8 gemaakt, maar deze is tijdelijk offline gehaald. Andere wijzigingen die tot nu toe bekend geworden, zijn een vernieuwd Taakbeheer en Schijfopruiming in Windows 8.

De uiteindelijke versie van Windows 8 wordt verwacht in 2012. Een bèta van het nieuwe operating system lijkt op de planning te staan voor de zomer van 2011.