Google heeft de muziekapplicatie Grooveshark uit de Android Market verwijderd. Dit doet Google na aanleiding van een beschuldiging van het overtreden van de auteurswet. Grooveshark stelt gebruikers in staat om zelf nummers te uploaden en vervolgens te delen met andere gebruikers.

Volgens verschillende grote platenlabels is dit in strijd met de auteurswet en is er een rechtszaak aangespannen. Vandaag vindt de hoorzitting van deze rechtszaak plaats waarin de algemeen adviseur van Google, Kent Walker zal moeten getuigen. Google wordt er van beschuldigt te profiteren van piraterij door te accepteren dat websites en bedrijven die zich schuldig zouden maken aan piraterij Google Ads kunnen kopen.

Grooveshark is al eerder verschillende keren in het nieuws gekomen. De applicatie die inmiddels al ruim zes miljoen gebruikers kent werd in 2009 door EMI aangeklaagd wegens beschuldiging van auteursrechtinbreuk. De zaak liep met een susser af toen Grooveshark akkoord ging met het voorstel dat zij een licentie op het repertoire van EMI afnam. Niet lang daarna spande Universal Music een rechtszaak tegen de dienst aan. Deze rechtszaak loopt momenteel nog.