1 min

Het was even wachten maar het lekken is begonnen. Er kwamen de laatste weken al steeds screenshots en functies van het nieuwe Windows 8 voorbij. Nu is er ook een complete build uitgelekt welke momenteel druk wordt verspreidt op alle torrent sites. Het gaat om versie 6.1.7850.

Het mooie aan het uitlekken van een Windows 8 build is natuurlijk dat iedereen met eigen ogen kan kijken hoe goed de nieuwe versie is. Het nadeel is dat alle geheimen van Microsoft binnen de kortste keren op straat liggen.

Gelukkig zal de schade voor Microsoft in dit geval wel meevallen. Het gaat om een hele vroege build die nog ontzettend veel lijkt op Windows 7. Er is eigenlijk nog niet echt sprake van Windows 8. Alle screenshots en functies die de laatste weken zijn uitgelekt zijn bijna allemaal nog niet terug te vinden in deze build.

Voor de fanatiekelingen is er echter wel hoop. Als de eerste build uitlekt volgen er meestal snel meer. Al gaat er overigens ook een gerucht dat Microsoft zelf met een publieke beta komt in september van Windows 8.